Håndtryk til statsministeren på Landsskuet

Erik har i 10 år været informationsmedarbejder for Landsskuet i Herning. Det er Danmarks største dyrskue og en opgave med masser af oplevelser.
 
I år blandt andet med besøg af statsminister Helle Thorning-Schmidt, som Erik sammen med fem andre repræsentanter for Landsskuet, Landbrug & Fødevarer, Herning Kommune og MCH Herning havde fornøjelsen af at køre i karet med under rundvisningen på Landsskuepladsen i Herning.
 
Et højdepunkt på turen var da den charmerende statsminister uden tøven holdt en lille gris på Landsskuets barselsgang med dyrebørn, men det var også en personlig tilfredsstillelse at se Helle Thorning-Schmidt klippe snoren til et nyt spor i landskabet i Landsskuenaturen. Erik var nemlig med til at forstre ideen under Landsskuet sidste år og med en stor indsats fra koordinatoren for natur- og have-udstillingen, Anne Mette Hjørnholm, og en flok frivillige blev ideen realiseret allerede et år senere.   
 
Statsminister-besøget var blot en af flere gode oplevelser under det tre dage lange dyrskue, hvor Eriks opgave først og fremmest er at servicere pressen, styre markedsføringen samt informere publikum og udstillere før, under og efter skuet. Noget nyt i år var, at facebook efterhånden kræver opdateringer stort set døgnet rundt i et par uger, men som tidligere beskrevet er Landsskuet en omfattende opgave, som i mange tilfælde er kulminationen på flere måneders forarbejde.
 
I det hele taget er Landsskuet en lang række delopgaver, der skal afvikles på kort tid, da Erik også har ansvaret for nogle af de publikumsvendte aktiviteter. I år var han derfor blandt meget andet mere eller mindre rodet ind i planlægning og gennemførelsen af følgende aktiviteter:
 
- Statsminister-besøget.
 
- Formandens taler, gaver til åbningstalere, uddeing af nyhedspriser til bedste stande samt den daglige flaghejsning.
 
- Optagelser til tv-konkurrencen "Danmarks bedste bonderøv" og dokumentar-serien "Unge landmænd", som i begge tilfælde sendes på DR 1 i foråret 2014.
 
- Tv-værterne Jeppe & Maries dyrskueshow for børnefamilier.
 
- Foto og videooptagelser til et tableau med opstilling af repræsentanter for alle de udstillede dyr. Tableauet skal bruges i markedsføringen af Landsskuet på web, facebook, print og som tv-reklame.
 
- Landsskuets koordinator i forhold til Landbrug & Fødevarer-aktiviteter som Barselsgangen i stald 20 og eventen "På sporet af vores mad".
 
Det er altsammen sjove og udfordrende opgaver, som kan måles og vejes på mange måder, men publikumstallet er en af de vigtigste parametre på den samlede oplevelse af indsatsen bag kulisserne. Og det var med 49.749 bestemt tilfredsstillende. 
 
På det personlige plan var det også en glæde at fejre 10 års jubilæet ved at have sønnen Magnus med i pressesekretariatet som personlig assistent i hele Landsskue-ugen. 
 
Foto: Henrik Vinther Krogh. 6. juli 2013