LandTV skifter til web-tv

LandTV’s tilladelser til at drive selvstændige tv-stationer over hele landet udløb ved årsskiftet 2013/14. Efter fire år med egne sendetider på regionale tv-kanaler satser LandTV i stedet på web-tv og programproduktion til andre tv-stationer. 

”Vores prisbelønnede programmer kan fortsat ses på flere af de regionale TV 2-stationer, men fremtiden ligger i høj grad på nettet, hvor vi allerede har et stort antal seere, som foretrækker selv at bestemme, hvornår de vil se levende billeder om landbrug, fødevarer, landskab og livet på landet”, siger Erik Poulsen, redaktør af LandTV.

Nye regler fra Kulturstyrelsen gør det umuligt for LandTV søge nye sendetilladelser til egne tv-stationer, men da andre stationer endnu ikke er klar til at overtage sendetiden, fortsætter LandTV i flere tilfælde et par måneder endnu på fjernsynet. Det gælder i København, på Fyn og det meste af Jylland. På Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm og i Østjylland stoppede LandTV’s egne stationer ved årsskiftet.

LandTV går samtidigt i gang med at opbygge en web-tv-kanal på landtv.dk.

”Seer-interessen på både tv og net gennem de seneste fire år har vist, at der er behov for LandTV til at formidle levende billeder fra landet. Det usaglige angreb på DR 2’s tema-lørdag om svineproduktion i Danmark understreger blot, at det fortsat kan være svært at trænge igennem på de store tv-stationer med fortællinger og informationer om den moderne hverdag på landet”, siger Erik Poulsen.

Web-tv fra LandTV kan allerede ses via landtv.dk, hvor man også kan finde de nye sendetidspunkter på fjernsynet i de regioner, hvor LandTV fortsætter frem til foreløbigt den 1. marts.

Billedtekst: LandTV havde premiere med udsendelsen Mette og robotterne i februar 2010 og har siden produceret mere end 100 programmer om livet på landet. Tre af programmerne har fået internationale priser. Erik etablerede LandTV og har været redaktør, tilrettelægger, journalist og daglig leder mv. gennem alle årene.