Turister besøger lokale landbrug

Både danske og udenlandske turister har taget godt imod de tilbud om at besøge et landbrug, som lokale landmænd i Salling og på Lemvigegnen har arrangeret denne sommer.

”Vores erfaringer er, at gårdene er velbesøgte, når vi kommer ind i højsæsonen med mange børnefamilier i sommerlandet. Og både store og små er særdeles glade for at få en eksklusiv rundvisning på et moderne landbrug”, siger informationsmedarbejder Erik Poulsen fra Åbent Landbrug Midt&Vest.

Besøgene varer et par timer og er placeret midt på eftermiddagen, så turisterne har mulighed for at overvære, hvordan malkningen af køerne går i gang om eftermiddagen. Der har også været rundvisning på en gård med smågriseproduktion, hvor 32 danskere og tyskere deltog.

”Det er ret typisk for interessen og giver både turister og landmanden en god oplevelse, fordi der så er tid til at svare på de alle spørgsmål, der melder sig undervejs”, siger Erik Poulsen.

Gårdbesøgene koster 50 kr. for voksne og fortsætter til begyndelsen af august måned. Flere af kvæggårdene er leverandør til Thise Mejeri, der som noget nyt også har tilbudt at vise, hvordan mælken viderebehandles på det økologiske mejeri i Salling. Her er sommerens sidste rundvisning på tirsdag den 28. juli.

Turister kan i øvrigt få en anderledes oplevelse med lokale husdyr ved Bovbjerg Fyr, når der i ugen fra 30. juli til 6. august hver dag er ”Cirkus på kanten” under solnedgangen ved vestkysten. Her medvirker blandt andet en jerseykvie fra Lomborg sammen med balletdanserinder, tårnklatrer og europæiske artister.

Turistbesøgene på Lemvigegnen markedsføres samlet under projektet Lemviggaarden, som slutter senere i august med et aftenbesøg på Lemvig Biogasanlæg og en aftentur til et agerhønse-projekt i bakkerne ved Nr. Nissum.

Billedtekst:
Under gårdbesøgene er der både mulighed for at klappe en kalv og kæle med gårdens katte.

Yderligere oplysninger:
www.lemviggaarden.dk
www.sallinggaarden.dk
www.thise.eu
www.bovbjergfyr.dk


Eksempel på pressemeddelelse, som Erik har udsendt for at promovere de turist-projekter, som Åbent Landbrug Midt&Vest står bag i Salling og på Lemvigegnen. Clara var med sin far på sommer-job og fik rollen som statist på billedet.