International hæder til LandTV-program

Der var hædrende omtale til LandTV og en flot andenplads i tv-konkurrencen, da alverdens fødevare- og landbrugsjournalister mødtes til verdenskongres i Canada.  

Erik og LandTV deltog med dokumentarudsendelsen ”Far begyndte med fire køer”, der handler om udviklingen af den danske mælkeproduktion i retning af stadigt større gårde.  

Dommerpanelet beskriver udsendelsen som ”et førsteklasses stykke landbrugsjournalistik til tv; en stærk menneskelig historie om succes og vækst i lyset af skiftende tider. Udsendelsen er velstruktureret og følger et klart manuskript”.  

I tv-konkurrencen blev det danske bidrag kun overgået af en udsendelse fra Australien om den kontroversielle omlægning af landbrugsjord til naturgasfelter. Herfra var det i øvrigt den landsdækkende tv-station Australian Broadcasting Corporations ugentlige landbrugsprogram, ABC Landline, der for andet år i træk vandt tv-konkurrencen.  
Prisuddelingen er arrangeret af den internationale organisation for fødevare- og landbrugsjournalister, IFAJ.    

Programmet er tilrettelagt af Erik i samarbejde med Henrik Vinther Krogh, Søren Borg og Henrik Helms, der optog og producerede det i februar 2010. Det har været vist flere gange på alle LandTV-kanaler samt to gange på TV Midt-Vest. Som web-tv er det et af de mest sete LandTV-programmer. 

Med hæderen fulgte et diplom og 100 euro.