Guld og hæder til LandTV

Erik og LandTV fik både guldmedalje og hædrende omtale, da den internationale organisation for landbrugs- og fødevare-journalister, IFAJ, onsdag aften uddelte journalistpriser under verdenskongressen ved Stockholm i Sverige. 
 
Programmet "Ellegaard Gottingen Minipigs" fik førsteprisen i konkurrencen for online-video, mens tv-programmet "Vejen til den nye stald" fik hædrende omtale på en andenplads i tv-konkurrencen. Sidstnævnte er en gentagelse af sidste års resultat.
 
Dommerne gav guldmedaljen til webprogrammet om produktion af forskningsgrise, fordi "det er en meget interessant og unik historie om en produktion, som mange ikke kender til".
 
"LandTV har kun været på skærmen i to et halvt år, så vi er både glade og overrasket over, at vi oven i købet kan komme til tops i begge konkurrencer i år. Rundt om i verden er der andre LandTV-stationer som har arbejdet professionelt med tv fra landet i årevis, så jeg tror også, at det betyder noget, at vores programmer tager udgangspunkt i et dansk fødevareerhverv, der på mange måder er i verdensklasse", siger Erik Poulsen, redaktør af LandTV.
 
Kerry Staight fra den australske tv-station ABC Landline, der også sejrede sidste år, vandt tv-konkurrencen med et program om fremtidens fødevareproduktion, "The Future of Food".
 
Dansk landbrugsjournalistik gjorde sig i øvrigt også gældende i artikel-konkurrencen for skrivende journalister. Her fik Frederik Thalbitzer fra LandbrugsAvisen en andenplads med artiklen "Sukkerroer er fulde af gas".
 
De to prisvindende LandTV-produktioner kan ses som webproduktioner:
 
Billedet viser fra venstre IFAJ's afgående præsident, Mike Wilson, Frederik Thalbitzer, LandbrugsAvisen, Erik Poulsen, LandTV, og IFAJ's generalsekretær, Owen Roberts. Foto: Jørgen Lund Christiansen